Proiectul educațional „Mărțișorul e iubire”. Spectacolul „Mărțișor, fir de dor”

Mantia albă a plăpânzilor ghiocei ne înseninează privirea și ne dezgheață sufletele, inundându-ne cu iubire, bucurie, speranță. De asemenea, talismanele fragile ale primăverii, Mărțișoarele, ne readuc la vatra caldă a mamei, ne transpun în povestea copilăriei.

Simbolurile ce vestesc sosirea primăverii au fost ovaționate, cântate, dansate, în cadrul spectacolului „Mărțișor, fir de dor”, organizat în Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu”, pe data de 06 martie, al cărui program artistic a fost coordonat de directorul adjunct pentru educație, Zorila Dina. Activitatea a abundat în numere artistice variate, originale și, cel mai important, emoționante. Astfel, sărbătoarea a fost deschisă cu salutul ghioceilor din clasa I „A”, învățătoare, Fedoreț Silvia. A urmat un colaj de melodii din partea ansamblului etnofocloric „Odolean”, conducător Țîganciuc Llilia. Clasele a II-a „C”, a III-a „C” și a IV-a „C” ne-au surprins privirile prin dansurile populare, executate cu multă bucurie de participanți, coordonați de profesorul Vasile Țîcu. Elevii claselor a VIII-a, ghidați de dirigintele Portarescul Liliana, Melinte Diana și Bolduma Marta, ne-au provocat emoții de meditație asupra destinului femeii prin versurile calde, recitate cu sinceritate; prin cântecele ce ne-au mângâiat sufletele.

În final, corul unit al liceului, „Trison”, coordonat de doamna Caranfil-Volcov Sofia, și corul de băieți, conducător artistic, Antonesi Silvia, au umplut sala cu o aură magică, prin interpretările de excepție închinate femeii.

Directorul liceului, Emilia Slavenschi, a apreciat contribuția substanțială a tuturor cadrelor didactice și elevilor implicați în organizarea acestui spectacol minunat, ce a constituit o odă dedicată tuturor mamelor, bunicilor, fiicelor, colegelor. În același timp, dumneaei a felicitat toate doamnele și domnișoarele din sală cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, menționând că această zi reprezintă o ocazie în plus să ne amintim de ființa dătătoare de viață, care este mângâierea vieții, sursa dulceții și a iubirii, casa inimii fiecărui om.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *