OMUL POATE DEVENI OM NUMAI PRIN EDUCAȚIE

„Omul poate deveni om numai prin educație.

El nu este nimic, decât ceea ce face educația din el.”

Immanuel Kant

          Campania națională de promovare a pedagogului și a pedagogiei cu genericul Fii pedagog pentru totdeauna! a pășit pragul instituției cu tradiții și valori –  Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu”.

          Pe data de 18 noiembrie, coordonatorul campaniei, profesorul universitar, doctorul habilitat Adrian Ghicov, șeful Catedrei de limba și literatura română a Facultății de Filologie și Istorie din cadrul  UPS „Ion Creangă”, a continuat să le ofere studenților anului III de la Programul de formare profesională „Limba și literatura română și limba engleză/franceză” experiențe deosebite în arta pedagogiei, care au scopul de a-i motiva și inspira pe viitorii dascăli.

Directorul interimar al liceului, doamna Emilia Slavenschi, a salutat această inițiativă, accentuând că doar printr-o colaborare frumoasă dintre profesor și student, educația de calitate are viitor, se poate întâmpla; doar prin astfel de inițiative, tinerii vor veni cu entuziasm, curaj și pasiune în școală pentru a realiza o cariere didactică, pentru a-și îndeplini vocația. Dumneaei, pe tot parcursul zilei, a fost alături de întreaga echipă a evenimentului, participând la toate activitățile evenimentului, ghidându-i în explorarea tainelor universului școlar.  În același context, doamna Director a spus că susține cu mult suflet această campanie, fiindcă atât dumneaei, cât și profesoarele de limba și literatura română sunt absolvente a universității crengiene.

          Astfel, tinerii au participat  la ore publice de limba și literatura română, organizate de doamnele profesoare: Radu Ala, Costin Tatiana, Portarescul Liliana, Jăpălău Rodica, Ciobanu Aliona, ghidate de doamna director, Slavenschi Emilia și de directorul adjunct responsabil de procesul educațional, Plămădeală Larisa. În cadrul lecțiilor, studenții au beneficiat de diverse modele de proiectare a lecției, la diferite trepte de școlaritate, cu utilizarea unui șir de strategii didactice. De asemenea, studenții au trăit emoții pure de entuziasm și satisfacție, participând la spectacolul literar-muzical cu genericul: Iulia Hasdeu – ultimul vlăstar al dinastiei Hasdeu, organizat în cadrul Zilelor Iuliei Hasdeu. Totodată, tinerii au trăit o zi în suflul școlar, observând și alte datini ale instituției hasdeene – expoziția „Toamna de aur”, galeria de creații plastice inspirate din opera Iuliei Hasdeu”; s-au familiarizat cu numele unor personalități notorii, care și-au urmat studiile în liceul respectiv.

          În finalul zilei, s-a organizat o masă rotundă, în care studenții au subliniat bunele practici asimilate în această întrunire fructuoasă și au apreciat enorm primirea caldă de către instituția-gazdă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *