Fericirea și bunătatea Crăciunului în cadrul concertului Colinde, colinde…, 2023

Fericirea și bunătatea Crăciunului le-am trăit cu intensitate în cadrul concertului tradițional Colinde, colinde…, 2023, organizat de membrii catedrei muzical-corale a Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” pe data de 21 decembrie. Spectacolul a debutat cu „Valsul iernii”, interpretat de ansamblul de vioriști. De asemenea, spiritul Nașterii Domnului a fost vestit de corul pregătitor, dirijor, Antonesi Silvia, corul mic, dirijor, Constantinov Doina, corul mediu, dirijor, Barbu Angela, și corul mare „TRISON”, dirijor, Volcov Sofia – bijuterii ale instituției noastre – prin colindele divine ce ne-au sensibilizat și mângâiat sufletele, într-o armonie desăvârșită cu clintechele de zurgălăi și privirile senine ale elevilor.

O surpriză plăcută a fost evoluarea corul de băieți, dirijor, Antonesi Silvia, care ne-au cucerit prin gravitatea și îmbinarea armonioasă a vocilor.

Crăciunul e pretudindeni, această sfântă sărbătoare unește oamenii. De aceea, în cadrului evenimentului, au fost interpretate colinde din cultura engleză, care, de asemenea, promovează speranța unui nou început.

În a doua parte a activității, au bătut la ușă urătorii care ne-au adresat gânduri alese pentru Anul Nou.

În finalul concertului, doamna director, Emilia Slavenschi, a mulțumit și a felicitat membrii catedrei muzical-corale pentru organizarea acestui concert de excepție. De asemenea, dumneaei a menționat că elevii noștri sunt privilegiați de oportunitatea de a studia muzica și i-a îndemnat ca în continuare să exploreze cu abnegație acest domeniu.

Așadar, gratitudine profesorilor de la catedra muzical-corală, coordonată de doamna Sofia Volcov, director adjunct, pentru realizarea activităților artistice, ce au scopul de a actualiza și promova patrimonial cultural românesc.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *