Universul magic al Târgului de Crăciun în Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu”

Tradiția strămoșească a Târgului de Crăciun și-a deschis porțile în Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu”, pe data de 15 decembrie, într-o atmosferă de poveste, cu multă bucurie, într-o succesiune armonioasă de culori.

Coordonatoarea iarmarocului, doamna Zorila Dina, director adjunct pentru educație, a ghidat activitatea, asigurându-se de organizarea eficientă a evenimentului.

Fiecare colectiv al celor 37 de clase de elevi și-a expus spre admirația colegilor și pentru vânzare, într-o manieră originală, lucrări meșteșugărești, obiecte de artă din diverse materiale, produse de patiserie irezistibile, toate aceste bunuri create cu dibăcie și ingeniozitate în spiritul sărbătorilor de iarnă reflectau farmecul datinilor românești. De asemenea, la expoziție au participat și învățătorii, profesorii de educație plastică și educație tehnologică, Pascalova Cristina și Calmîș Mihail, cu produsele realizate de elevi la ore.

Elevii, însoțiți de diriginți, au vizitat fiecare masă împodobită cu bunurile aranjate iscusit și au ales obiecte și delicii, în funcție de preferințe. În plus, elevii au fost informați, de către autorii lucrărilor, despre procesul de confecționare a exponatelor.

În finalul evenimentului, elevii, părinții și profesorii au menționat că feeria acestei activități contribuie la consolidarea parteneriatului elev-profesor-părinte și nu numai, ci și la promovarea valorilor general-umane: empatia, dragostea, grija, binele, frumosul.

Doamna director, Emilia Slavenschi, mulțumește mult elevilor, profesorilor și părinților pentru implicarea în organizarea și desfășurarea acestei activități deosebite, consemnând că scopul Târgului de Crăciun este  de a conserva, renaște tezaurul și tradițiile moștenite de la străbuni; de a perpetua, promova și transmite valorile generațiilor următoare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *