Formarea vorbitorului cult de limba și literatura română – imperativ al comunității educaționale hasdeene

Grigore Vieru afirma: „Este o datorie patriotică să ne vorbim limba corect”, întrucât exprimarea corectă, în formă scrisă și orală, înfrumusețează omul, evidențiind nivelul său de cărturărie. În această ordine de idei, pentru colectivul profesoral al Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu”, a vorbi și a scrie corect românește este primordial, obiectiv asupra căruia se lucrează sistematic. Astfel, pe data de 02 ianuarie 2024, profesoara de limba și literatura română, Ala Radu, a organizat și desfășurat, pentru cadrele didactice din liceu, un atelier practic, cu tema: „Să vorbim corect!”

În cadrul instruirii, profesorii au fost informați cu modificările din Dicționarul ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a III-a. Așadar, au aflat care sunt schimbările normative, cuvintele noi din DOOM3 și alte dificultăți de exprimare.

În partea a doua a atelierului, formabilii au realizat sarcini practice, prin care au identificat și corectat cele mai frecvente greșeli de exprimare scrisă și orală.

Prezentă la seminar, doamna Plămădeală Larisa, director adjunct responsabil de procesul educațional, i-a mulțumit doamnei moderator pentru formare și a menționat că fiecare dintre noi are angajamentul de a vorbi și scrie corect în limba română, fiindcă doar în așa mod, mesajul va fi înțeles corect de către ascultător.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *