Dorul – sentimentul inefabil al identității românești

Dorul reprezintă spațiul existenței cotidiene a românului, este sentimentul inefabil, care întregește ființa umană, punându-l într-o conexiune cu trecutul, prezentul și viitorul acesteia. Prin urmare, dorul este un drum către reabilitarea, tămăduirea rănilor din sufletului omului împovărat de încercările vieții. Așadar, dorul este o fântână a identității românești.

În acest context, în perioada 19 aprilie 2024 – 20 aprilie 2024, în incinta Instituției Publice Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, s-a desfășurat Festivalul-concurs municipal „La Fântâna Dorului”, ediția a XXVI-a. Colectivele participante din instituția noastră, Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu”, au surprins comisia de jurizare și publicul prin prestație, originalitate, măiestrie interpretativă, ținută scenică și dragoste pentru folclorul autentic românesc.

În această ordine de idei, comunitatea educațională din instituție felicită participanții pentru rezultatele deosebite, obținute în cadrul concursului, dorindu-le să păstreze și să promoveze în continuare acest tezaur al neamului.

Locul I

  • Formația folclorică „Odolean”, conducător Lilia Țîganciuc

Locul II

  • Ansamblul de dans popular, conducător Vasile Țîcu
  • Ansamblul de fluierași, conducător Semion Țabur

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *