Colaborare între Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” și Centrul Militar din Chișinău întru educația civică a tinerilor

Pe data de 12 februarie, Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” și Centrul Militar  din Chișinău au încheiat un Acord de parteneriat care are misiunea de a le forma și dezvolta tinerilor educația civică. Directorul liceului, Emilia Slavenschi, și locotenentul-colonel, Petru Stati, au semnat prezentul acord, subliniind necesitatea desfășurării activităților militaro-patriotice cu tinerii în devenire.

Scopurile Planului de acțiuni – formarea și dezvoltarea unei înalte conştiinţe patriotice; formarea şi dezvoltarea devotamentului profund faţă de patrie, a respectului faţă de constituţia Republicii Moldova şi legislaţiei în vigoare; pregătirea moral-psihologică a tinerilor pentru apărarea patriei; promovarea studiilor la Academia Militară a Forțelor Armate ,,Alexandru cel Bun” – vor fi realizate pe parcursul următorilor ani, contribuind la cooperarea dintre instituțiile statului pentru a crește generații responsabile față de meleagul natal.

Pentru contribuția deosebită adusă la educația civică și militaro-patriotică a tinerilor, comandantul interimar al Centrului Militar, locotenentul-colonel, Petru Stati, i-a înmânat directorului, Emilia Slavenschi, o diplomă de apreciere pentru colectivul pedagogic al Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu”.

Prima acțiune în contextul parteneriatului a fost realizată pe data de 13 februarie – Înmânarea livretului militar băieților din clasa a IX-a. Tinerii recruți au trăit emoții intense, fiind mândri că au obținut primul document care îi responsabilizează în pregătirea pentru apărarea Patriei.

Suntem mândri că am reușit să stabilim o nou parteneriat pentru instituția noastră, care, suntem siguri, va facilita procesul educațional al comunității.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *