ALEGERI LOCALE. CONSILIUL ELEVILOR.

Astăzi, 08 decembrie, 2022, în Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” s-au desfășurat alegerile președintelui Consiliului Elevilor. La scrutin au participat elevii claselor a IX-a – a XII-a, iar procedura de organizare a alegerilor a derulat în conformitate cu Codul Electoral Școlar, elaborat de Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE), bazat pe actele normative ale Comisiei Electorale Centrale (CEC) .

Recomandările din „Ghidul practic pentru desfășurarea alegerilor în Consiliul Elevilor” au fost utile pentru a organiza corect și eficient alegerile.

Exercițiul dat le-a oferit tinerilor posibilitatea să cunoască mai multe despre procesele electorale, să-și formeze și dezvolte competențe de cetățean cu verticalitate . Astfel, elevii, ajungând la vârsta de 18 ani, vor fi documentați și pregătiți pentru a participa cu responsabilitate la scrutin.

 Felicităm noul președinte al Consiliului Elevilor, Borta Cristina, elevă în clasa a XI-a „B”. Vicepreședintele Consiliului Elevilor a fost desemnată Ciobanu Irina, eleva clasei a XI-a „A”.

Îi dorim mult succes echipei formate în realizarea tuturor proiectelor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *