Târgul Pascal – creativitate și solidaritate

Târgul de Paște reprezintă un eveniment inedit în Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu”, fiindcă are puterea de a ne inspira, de a ne apropia unii de alții, de a ne reaminti de obiceiurile sfinte ale poporului românesc. Astfel, pe data de 30 aprilie, curtea instituției noastre s-a transformat într-un spațiu de poveste, abundând în culoare, arome și originalitate. De la mic la mare, colectivele de elevi, ghidați de profesori și părinți, și-au expus obiectele confecționate de ei înșiși, produsele de patiserie care ademeneau vizitatorii și, cel mai important, și-au dăruit unii altora emoții de bunătate, prietenie, speranță și încredere în comunitatea din care fac parte.

Cu coșurile pline de bunătăți, elevii și-au prezentat unii altora achizițiile realizate, admirând priceperea și îndeletnicirea „meșterilor”/semenilor.

An de an, comunitatea noastră se implică cu mult entuziasm în organizarea acestei activități, știind că târgul are un scop caritabil. Astfel, o parte din bani vor fi direcționați pentru a împărți lumina divină cu cei mai triști ca noi, iar altă parte – pentru a renova spațiul instituției.

Mulțumim tuturor participanților la iarmarocul tradițional! Avem convingerea că această activitate ne amintește de rădăcinile noastre, de cultura bogată a patrie noastre, pe care avem datoria de a o respecta și promova.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *